ADANA / ÇUKUROVA - Ayşe Atıl İlkokulu

Okulumuzun Tarihçesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz adını taşıyan  Ayşe ATIL Adana çiftçilerinden Ahmet ATIL ve Sabriye ATIL ailesinin ilk evladı olarak 1925 yılında Abidin Paşa Caddesindeki konakta dünyaya gelmiştir. İlkokulu o zamanki ismi ile Beşkanuninisani İlkokulu'nda okuyup Adana Kız Lisesi orta kısmından mezun olmuştur.İki yılda Kız Enstitüsü'nde okumuştur. Hiç evlenmemiş ve dolayısıyla çocuğu yoktur. Milletinin çocuklarını kendi çocukları gibi benimseyen, onların okumalarına bir katkı olsun diye bu mukaddes görevi üstlenmiştir. Ölümünden sonra şehirdeki mülklerini Milli Eğitime, köydeki tarlalarını da Mehmetçik Vakfına bağışlamıştır. Okulumuz hayırsever Ayşe ATIL'ın ismini almıştır.

Okulumuz binasının 1992 yılında yapılarak ilk olarak 1992-1993 eğitim öğretim yılında ilkokul olarak eğitim öğretime başladığı çevresel ihtiyaçlara bağlı olarak Anadolu Öğretmen Lisesi daha sonra Anadolu Lisesi olarak hizmet verdiği,2011 yılında Ayşe Atıl İlköğretim Okulu olarak açıldığı,2012-2013 eğitim öğretim yılında okul dönüşümlerinde okulun Ayşe Atıl İlkokulu ve Ayşe Atıl Ortaokulu birlikte eğitim öğretim yaptığı,2013-2014 eğitim öğretim yılında yapılan okul dönüşümlerinde Ayşe Atıl Ortaokulu ile Vakıfbank Ortaokulu eşleştirildiği ve taşındığı,okulumuz Ayşe Atıl İlkokulu olarak halen hizmet vermeye devam etmektedir.

Yayın: 12.08.2022 - Güncelleme: 16.08.2022 08:59 - Görüntülenme: 502